125x125 Ads

BCR Kontest 2# | How I Met BCR

Assalamualaikum,






Hai kepada blogger blogger malaysia yang tak kering ilmu untuk dikongsikan bersama. Entri kali ni Noah nak berkongsi pengalaman , suka duka selama Noah berada di BCR (Blogger Chat Room).


"Sesebuah persahabatan tidak akan terjalin jika tidak ada perkenalan."


Pada mulanya, Noah pun tak tahu apa itu BCR ... sehinggalah dipertemukan oleh sahabat Noah yang merangkap sebagai admin BCR (2nd big Boss) , Red ..  Kenal tak ? kalau tak kenal tak tahu la.. nak cakap femes takda la femes mana pun..pasan je lebih.. hihihi (maaf red). tak berapa ingat tarikh sebenar, tapi dalam akhir tahun lepas sebelum STPM. First time tengok memang serabut kepala otak. dengan ikon ntah pape je. "flying kick la, bunuh la, broom broom la n etc." Bermulalah kisah suka duka aku di chatroom ni.


"Tak kenal maka Tak CINTA, tapi bila da CINTA, tak terbuat keje keje yang lain. Asik nak mengadap BCR je.. addict !!!!" hihi


Siang malam silih berganti, daripada biru da jadi hijau, bila la nak merah ni. Tu la cita-cita Noah masa mula-mula masuk BCR. nak merah jugak. Abis penat nur jack jack Jejaka Terhangat supaya naik Noah admin, tapi misi murni tersebut tak penah berjaya. Takpe la. Kita tahu, siapa la kita ni. (nada sedih). Tapi sekarang ni JT da lepaskan jawatannya kat CL (Cik Lembu Ladies). Sedih gak la bila dapat tahu JT da tak take over jadi owner BCR lagi. Banyak yang Noah dapat daripada JT (abang long BCR)...


“Bila la gath kat Johor plak ea ? “


Hatiku sayu apabila melihat gelagat dan karenah kanak-kanak riang di bawah .
 

Kak N (kak long BCR), Zaza (Nenek lampir), Yuu Hidayu (selalu cari pasal ngan aku)

 
walaupun takda kat situ, tetap ku rasa kedinginan persahabatan mereka... ^^



masing masing tunjuk belang mereka.. 

 betul lapar tengok Jejaka Terhangat makan.. (orang kuat BCR)


*takpe takpe.. ada ubi ada batas, ada hari boleh ku balas.. :wargh


 banyak yang Noah dapat daripada BCR ni. contoh, dapat lepaskan  geram.. seronok bila tengok icon yang ganas ganas..rasa macam diri ni gangster internet plak..haha...tapi yang paling penting mengajar Noah tentang erti persahabatan.. walaupun ada terasa dekat seseorang, tapi biasa lah. kita manusia tidak lari daripada melakukan kesilapan. sebab kesilapan itulah yang akan mengajar kita untuk menjadi manusia yang lebih baik.


"Tidak sempurna iman seseorang itu apabila dia tidak menyanyangi saudaranya seperti mana dia menyanyangi diri mereka sendiri."


untuk pertama kalinya Noah nak tag 




*takda nait pun nak menang, ramai lagi yang lagi best.... yang penting 
, "ukhwah fillah abadan abada"

Wassalam..


10 comments:

{ naqiah } at: 16 Mac 2012 4:33 PTG berkata...

thanks.. syg noah :syg

{ Red } at: 16 Mac 2012 4:36 PTG berkata...

tu dia.... gambaq jt nah....

{ Yuu Hidayu } at: 16 Mac 2012 4:42 PTG berkata...

yeyey.. ade org tag yuu.. yey yey :D

ukhwah fillah abadan abada :)

{ Za } at: 16 Mac 2012 5:45 PTG berkata...

hehehehe...terim aksih yeee....semoga berjaya.dpt hadiah share2 la nnti

{ suffer8zine } at: 20 Mac 2012 9:46 PTG berkata...

+1

{ Jejaka Terhangat } at: 20 Mac 2012 9:52 PTG berkata...

walaupon mkn dgn rakus, tp masih nmpak sgt bergaya. sape la tu ek. hehe..

{ Noah Navas } at: 21 Mac 2012 7:53 PG berkata...

er.... perasan lebih... haha

{ Nur Kiasatina ^_^ } at: 23 Mac 2012 11:10 PG berkata...

Hello ~ My name is Tina, 13 years old ~ Tina disini nak stalker blog-blog yang comel. Hee :D Awesome blog ! Done follow u . I'll always support ur blog. Chills :*

http://secret-domokun.blogspot.com/

{ Izz Faizah } at: 25 Mac 2012 9:25 PTG berkata...

waaaaahhh..bez nye ade gathering..noah tak ajak pun kan..haha :)

{ elgibran } at: 26 Mac 2012 9:35 PTG berkata...

selamat bejuang dan berkaya..
InsyaAllah dapat juara.

 

Copyright © 2010 • Berbual Sambal • Design by Dzignine